Livet som student

Hverdagen blir brått annerledes når studentlivet melder sin ankomst. Mange flytter til en helt ny by, enten for seg selv eller i et kollektiv, og plutselig blir alt snudd litt på hodet. Selv om det for mange kan virke skremmende, kan studentlivet også by på mye spennende. Hvordan er egentlig livet som student? La oss nå se på noen sider ved studentlivet.

Et sosialt liv

Hvis du ønsker, kan studentlivet by på et veldig sosialt liv. Går du på et universitet eller en høyskole er det ofte lagt opp til at studenter skal møtes, også utenfor studieprogrammet. Det kan være lurt å finne ut av hva ditt studiested har å tilby fra starten av. Melder du deg inn i en studentorganisasjon, et idrettslag eller er frivillig på ulike arrangementer møter du garantert mange hyggelige mennesker

Budsjett

Det å være student innebærer for mange å måtte tenke litt ekstra over økonomien. Plutselig har du kanskje ikke råd til å være med på alt lenger. Som student kan det være lurt å sette opp et budsjett, spesielt for mat. Har du en bra plan er det lett å spare litt ekstra hver uke og du kan ta deg råd til å bli med på sosiale aktiviteter på fritiden.

Livet på lesesalen

Mange studenter tilbringer mesteparten av tiden sin på lesesalen. Mengden arbeidstimer avhenger selvfølgelig av hvilken utdanning man tar, men eksamener og innleveringer er noe alle må gjennomføre. Det kan kanskje virke kjedelig å måtte bruke så mye av fritiden på lesing, men om du melder deg inn i en kollokviegruppe kan arbeidet bli mye morsommere. Da får du mulighet til å diskutere pensum og samtidig bli bedre kjent med andre medstudenter.

Det kan være utfordrende å hoppe ut i studenttilværelsen, men livet som student kan også være veldig gøy. Med et smart budsjett, en god kollokviegruppe og en hobby på fritiden kan studieårene by på uforglemmelige øyeblikk og nye vennskap som kanskje varer livet ut.