Lær deg et nytt språk

Språk er ufattelig spennende, og det er grunnen til at vi mennesker i dag kan kommunisere. I dagens samfunn kan nærmest alle snakke engelsk, om enn ikke flytende, i hvert fall litt. Det er grunnet den massive bølgen av engelsk som har kommet inn over årene. Gjennom internettet har for eksempel ekstreme mengder med innhold vært engelsk. Det har rett og slett blitt det offisielle språket her i verden for mennesker som ikke snakker samme språk originalt. Dette stammer helt tilbake til kolonitiden, der Britene styrte så og si hele verden. Den dag i dag styrer de ikke like mye, faktisk ikke stort mer enn sin egen øy, men deres språk er viden brukt. I dag handler nok spredningen mer om amerikanerne, og det var tross alt her internettet ble oppfunnet også. Men de fleste av oss nordmenn kan engelsk, så det å lære seg dette språket er nærmest uaktuelt. Hva dog med å lære seg et helt nytt språk?

Hvorfor lære et nytt språk?

Det å lære et språk har mange goder. Først og fremst gir det deg en evne til å kommunisere med personene fra det landet. Videre så må en innse hvor mange muligheter dette åpner. Er du ung, så betyr det at dette er et helt nytt land du kan bo og leve i, uten noen form for språkbarrierer. Det er også viktig å huske på at du kan bruke språket til å nyte underholdningen deres. Det kan være ufattelig gøy. Bare se for deg at du var amerikansk, og ikke skjønte et kvekk norsk. Da kunne du ikke ha kost deg med noe av våre enestående underholdning. Dette kan du derimot fordi du vet hvordan språket fungerer, og slik vil det naturligvis også være i andre henseende.

Vitenskapen bak og hvor du lærer

Det beste som dog kan sies om å lære språk handler faktisk ikke om kultur i det hele tatt. Det har seg nemlig sånn at forskerne har funnet ut ganske interessante ting om språk. Dette er i stor grad knyttet til hjernen. Visste du for eksempel at hvert eneste språk har ganske så unike konsepter innad i seg, som gjør at hjernen tenker annerledes for hvert språk? Nærmest ingen innser dette, men det er fakta. Effektuelt betyr dette at hjernen din jobber hardere og på andre måter, og du blir dermed smartere om du vil bruke den merkelappen.

Så sjekk derfor ut de mange språksidene på nett i dag. Det kan være lurt å Google noe så simpelt som “teach me Spanish” eller hvilket språk det måtte være du ønsker å lære. Da får du opp mange gode alternativer, men for eksempel er Duolingo og Babbel å anbefale. Til slutt handler det dog kun om hvilket språk du egentlig ønsker å lære!