Kort utdanning og høy lønn

Det er aldri for sent å skaffe seg flere bein i stå på i arbeidsmarkedet, og kanskje ønsker du å prøve noe nytt som det ikke tar deg så altfor lang til å utdanne deg til. Det finnes heldigvis mange av disse yrkene. Veien mot en god jobb og fast, stabil inntekt trenger overhodet ikke være lang. Faktisk er det mange som ønsker å etablere seg så fort som mulig.

Det er ikke bare live dealer kurs som tar kort tid og lar deg sitte igjen med et spennende og interessant yrke. I enkelte yrkesgrupper er det alltid behov, og ofte trenger du ikke bruke lang tid etter endt utdanning på å skaffe deg fast jobb.

Yrkessjåfør

Kunne du tenke deg å kjøre lastebil eller vogntog over større avstander? Mange i bransjen anbefaler denne jobben, da den lar deg kjøre lange strekninger og nyte praktfull utsikt mens du lytter til favorittmusikken din i kjøretøyet. Fjordlandskapet er å regne som kontoret ditt store deler av tiden, og det eneste du trenger førerkort klasse CE. Yrkessjåfører tjener gjerne inntil 600 000 i året, inkludert diverse tillegg.

Fengselsbetjent

Har du god fysisk og psykisk helse samt plettfri vandel, kan det å drive med veiledning og oppfølging av fengselsinnsatte kanskje være noe for deg. Utdanningen varer over to år, og er lønnet. Du vil bli nødt til å tjenestegjøre i et fengsel som en del av utdanningen. Den gjennomsnittlige fengselsbetjent tjener over 500 000 i året.

Togfører

Hva tenker du om å kjøre trikk, tog eller t-bane? Har du ingen formening om det kan vi fortelle at lokførere i snitt tjener over 700 000 i året, med utdanning fra Norsk fagskole for lokomotivførere. Studiet tar kun ett år, og du får både teori og praksis i løpet av studietiden. I tillegg utgjør utdanningen 60 studiepoeng.