Derfor bør du studere i utlandet

Mange nordmenn drømmer om å studere i utlandet, men det er mange ting som kan være en blokade her. Kostnader, distanse, mangel på definitiv sikkerhet, også videre er mange av grunnene til at folk dropper det. Men bør en egentlig ikke se på alle disse som styrker i stedet? Det å studere i utlandet er nemlig en helt herlig plan som du bare bør slenge deg på snarest.

En pris som er verdt det

Når du studerer i utlandet, så koster det definitivt mer. Der det å bo og leve mest sannsynlig er mye rimeligere enn i Norge, så må du huske på at du også mest sannsynlig skal betale skolepenger. I land som USA for eksempel kan et skoleår koste flere hundre tusen kroner. Et år på Harvard for eksempel koster rundt 800.000 kr. Det er en helt ekstrem sum. Allikevel finner du rimeligere alternativer, og disse kan absolutt være verdt det. Du må huske på at du i bunn og grunn ikke bare betaler for skolepenger. Du betaler for et eventyr som du vil huske resten av livet!

Lær deg å være selvstendig

En frykt ved å studere i utlandet er å være langt hjemmefra. Kanskje er du redd for at du ikke får sett familien eller vennene dine nok. Selv om det kan være trist og ensomt, så handler det å studere i utlandet om den opplevelsen av å bli selvstendig også. Da handler det om at en kanskje må løse endel problemer selv. Dersom en for eksempel sliter med noe, så har en ikke alltid noen å lene seg på. Kanskje må du til og med være den som støtter noen andre. Det er mange ting en vil lære på et opphold i utlandet som engang ikke kan skrives med ord.

Ta valget i dag

Dersom du i det hele tatt har vurdert å studere i utlandet, så er det nok et valg du bør gå gjennom med. Det er fordi du mest sannsynlig sitter inne med en drøm om å oppleve en annen kultur, et annet språk, annen mat og andre mennesker, bare for å nevne noe. Hvis usikkerheten holder deg tilbake, så skal du vite at denne fort kan bli din styrke. Det handler om at utlandet utfordrer deg og bringer deg ut av komfortsonen din. Da vokser du opp fortere enn du aner, og kanskje er det ikke engang utdanningen du vokser på, men bare erfaringene i seg selv!